LetsGoDigital - CES 2003 - Show Report - Adobe introduceert Photoshop Album software
Adobe introduceert Photoshop Album software
Vandaag heeft Adobe Systems Incorporated nieuwe software aangekondigd voor de op Windows gebaseerde computergebruiker die met het grootste probleem nadat hij of zij een keuze heeft moeten maken uit het enorme aanbod van digitale camera's wat op de markt is, wordt geconfronteerd, namelijk hoe nu die digitale opname in eigen beheer daadwerkelijk kunnen beheren. Dus hoe kunnen wij nu die opnamen bewerken, corrigeren, archiveren, etc op onze eigen computer? Adobe Photoshop Album moet dit probleem gaan oplossen.
Het nieuwe Adobe Photoshop Album pakket moet de competitie ver achter zich laten door gebruik te maken van een zeer geavanceerd, maar gebruikers-vriendelijk, "tag" systeem te gebruiken om de opnamen te beheren, maar ook te vinden en door het toepassen van de voortreffelijke beeldverbeterings-technieken die Adobe sinds jaar en dag in huis heeft. Daarbij komt nog het feit dat Adobe de Adobe PDF (Portable Document Format) techniek kan gebruiken om op een zeer eenvoudige manier digitale opnamen te kunnen delen met familie of vrienden.
Adobe Photoshop Album verzamelt alle digitale opnamen op één enkele plek met de naam "the photo well" en rangschikt deze automatisch op datum. Vanaf dat moment is het eenvoudig een bepaalde opname te vinden daar een tijdlijn wordt gehanteerd met daarnaast de opnamen die in die bepaalde periode zijn gemaakt. Een meer gedetailleerde kalender laat de exacte dag en maand zien wanneer een bepaalde opname is gemaakt. Digitale foto's zien er niet altijd zo uit als dat de gebruiker verwacht zou hebben, daarom heeft Adobe Photoshop Album een 1-klik systeem bedacht om veel voorkomende zaken als rode ogen, contrast en helderheid en kleurweergave eenvoudig te corrigeren. De meer geavanceerde bewerkingen wordt via het Photoshop Album programma direct doorverwezen naar de Adobe Photoshop Elements 2.0 software. Ook noemenswaardig is de mogelijkheid om via het 1-klik systeem de opnamen op te kunnen slaan op CD of DVD om er voor te zorgen dat ook deze opnamen bewaard blijven voor de komende generaties.
Adobe Photoshop Album zal naar verwachting vanaf februari 2003 in Amerika verkrijgbaar worden voor een adviesprijs van $49.99. De internationale versies zullen in de tweede helft van dit jaar leverbaar worden.
Copyright © 2003 http://www.letsgodigital.nl
CES 2003 CES 2004 CES 2005 CES 2006 CES Show LetsGoDigital