LetsGoDigital - CES 2003 - Show Report - Hitachi kondigt een nieuwe Microdrive van 4GB aan!
Hitachi kondigt een nieuwe Microdrive van 4GB aan!
De nieuwe Microdrive met een opslagcapaciteit van 4GB, een record, zal rond de herfst van 2003 verkrijgbaar worden. Hitachi Global Storage Technologies heeft vandaag haar plannen geopenbaard wat betreft de 4GB capaciteit op een 1-inch MicroDrive. De nieuwe Microdrive zal gebruik gaan maken van diverse nieuwe technologieën om zo'n grote capaciteit te kunnen waarmaken. De nieuwe drive zal een compleet nieuwe lees- en schrijfkop krijgen met nog maar de helft van het formaat als dat van zijn voorganger. Maar het is niet alleen het formaat die het hem doet, het heeft tevens het gevolg dat de kop tot 40 procent dichter op het oppervlak van de schijf kan voortbewegen dan dat nu het geval is.
Door gebruik te maken van een nieuwe technologie genaamd Pixie Dust Media Technologie is het mogelijk geworden de grenzen van de opslagcapaciteit te doorbreken en de 4GB opslagcapaciteit is dan ook het eerste resultaat van wat we in de toekomst gepresenteerd zullen krijgen. Andere belangrijke ver-beteringen zijn een data overdrachtsnelheid die 50 procent verbeterd is ten opzichte van de huidige generatie Microdrives. Volgens de Hitachi ingenieurs zijn de nieuwe data overdrachtsnelheden sneller dan die van de solid-state opslagproducten die heden ten dage beschikbaar zijn.
De nieuwe 4GB Microdrive is ontworpen volgens de CompactFlash type II industrie standaard. De adviesprijs zal later in dit jaar bekend worden gemaakt.
Copyright © 2003 http://www.letsgodigital.nl
CES 2003 CES 2004 CES 2005 CES 2006 CES Show LetsGoDigital