LetsGoDigital - CES 2003 - Show Report - Lexar Media kondigt een nieuwe lijn Memory Stick Pro aan
Lexar Media kondigt een nieuwe lijn Memory Stick Pro aan
Lexar Media heeft vandaag tijdens de CES show in Las Vegas aangekondigd dat de Memory Stick Pro ook bij Lexar in het assortiment wordt opgenomen. Het nieuwe formaat Memory Stick biedt hoge capaciteiten en een geavanceerde performance en is speciaal ontworpen om in de toekomstige generatie apparatuur te dienen als opslagmedium. De Memory Stick Pro van Lexar Media zal natuurlijk worden voorzien van de technologie van Lexar Media.
Lexar Media zal naar verwachting in het voorjaar de Memory Stick Pro gaan uitleveren. De MS Pro producten zullen in eerste instantie in een capaciteit van 256, 512MB en 1GB geproduceerd worden.
De Memory Stick Pro geheugenkaarten zullen worden uitgerust met de MagicGate technologie waarbij encryptie codes zullen worden toegepast om de (commerciële) data te kunnen beveiligen. Er zal tevens aandacht worden geschonken aan de persoonlijke databeveiliging van bijvoorbeeld documenten, waarbij de eigenaar van deze data in een beveiligde data-opslag omgeving risicoloos zijn of haar documenten kan beheren die zijn opgeslagen op een Memory Stick Pro opslagmedium.
Sony heeft de Memory Stick in september 1988 geïntroduceerd. In april 2000 zijn Sony en Lexar Media een samenwerkingsverband aangegaan op het gebied van de technologische kennis. Lexar Media zal haar eigen gepatenteerde controller in de nieuwe Memory Stick Pro verwerken.
CES 2003 CES 2004 CES 2005 CES 2006 CES Show LetsGoDigital