LetsGoDigital - CES 2003 - Show Report - Minolta introduceert de 5 Megapixel DiMAGE F300
Minolta introduceert de 5 Megapixel DiMAGE F300
Minolta heeft tijdens de CES show in Las Vegas ook even een duit in het zakje gedaan. De nieuwe DiMAGE F300 gaat weer een stapje hoger dan zijn voorganger de DiMAGE F100, ditmaal een 5 Megapixel CCD. Tevens is het formaat van de nieuwe F300 zo compact dat het één van de meest lichte en kleinste 5 Megapixel camera is die op dit moment op de markt bekend is.
De DiMAGE F100 is uitgerust met een 1/1.8" 5 Megapixel CCD met daarnaast een 3x optische Minolta GT zoomlens. Drie asferische lensdelen moeten een gelijkmatige scherpte over het gehele brandpunt garanderen. Naast de 3x optische zoom is er ook een 4x digitale zoom beschikbaar. De optische zoomlens komt qua brandpunt overeen met een 38-114mm ten opzichte van een kleinbeeld camera. De stijlvolle 5 Megapixel camera is verpakt in een compacte aluminium body met roestvrijstalen accenten rondom de lens, daarnaast zorgt een elegante grip en een ergonomische structuur voor een gebruikersvriendelijke uitstraling. De nieuwe DiMAGE F300 is een veelzijdige camera met veel instelmogelijkheden voor kleurweergave, witbalans, belichting, contrast, kleurverzadiging, ISO waarden en scherpstelling. Tevens is het mogelijk movies en audio op te nemen naast de stilstaande opnamen.
De data wat via de beeldsensor van de camera uiteindelijk moet leiden tot een perfecte opname wordt exclusief gecorrigeerd door de CxProcess Image Technologie waar Minolta patent op heeft. Deze technologie optimaliseert de scherpte, kleurreproductie en ruis om een zo helder en natuurlijk mogelijke weergave van de opname te realiseren. Het dynamische bereik van de DiMAGE F300 wordt gehaald door de 12-bit A/D conversie.
Door nieuwe technieken toe te passen is het de DiMAGE F300 gelukt een zo'n helder mogelijk bestand te produceren, waarbij digitale ruis zoveel mogelijk wordt voorkomen. Lange sluitertijd opnamen zullen zeker baat hebben bij deze nieuwe techniek. De DiMAGE F100 is uitgerust met de geavanceerde Subject Tracking Autofocus en de Area Autofocus, de nieuwe DiMAGE F300 profiteert eveneens van deze nieuwe techniek. Of het onderwerp nu stilstaat of bewegelijk is, de geavanceerde Autofocus zorgt voor een automatisch scherpgesteld onderwerp.
De Minolta DiMAGE F300 is ook uitgerust met de Automatische Digitale Onderwerp Programma Selectie functie. Deze functie selecteert volledig automatisch een van de vijf voorgeprogrammeerde programma's (Portret, Sport, Landschap, Zons-ondergang of Nacht Portret) om de belichting van de camera op een zo correct mogelijke wijze in te kunnen stellen. Deze functie draagt zeker bij tot een gebruikersvriendelijk product.
Copyright © 2003 http://www.letsgodigital.nl
CES 2003 CES 2004 CES 2005 CES 2006 CES Show LetsGoDigital