LetsGoDigital - CES 2003 - Show Report - Olympus introduceert de Mju 300 Digital en de Mju 400 Digital
Olympus introduceert de Mju 300 Digital en de Mju 400 Digital
's Werelds best verkochte serie camera's is digitaal gegaan! Lange tijd was het niet de vraag "of" Olympus een digitale Mju camera zou lanceren, maar "wanneer". De periode tijdens de CES show is de periode voor Olympus om Mju 300 Digital en de Mju 400 Digital aan te kondigen. Beide zijn schitterende voorbeelden van de Mju filosofie. Het stijlvolle metalen huis en de compacte afmetingen maken het tot een genoegen deze camera's ter hand te nemen. Dit zijn de begeleiders van uw levensstijl die u overal mee naartoe zult willen nemen. En dat kunt u dan ook niet alleen naar party's en naar het strand, maar zelfs naar het door regens gegeseld gebergte, omdat dit de eerste digitale camera's ter wereld zijn met een weerbestendig metalen camerahuis. Met de Mju Digital camera's van Olympus fotografeert u onder alle weersomstandig-heden, zonder dat u zich er zorgen om hoeft te maken dat regen of vocht tot het precisie optiek en de elektronica van de camera doordringt. Beide modellen zijn uitgerust met geheel bijdetijdse optodigitale technologie, waaronder een 3 en een 4 Megapixel CCD, met geavanceerde automatische functies en motiefprogramma's. Deze staan borg voor moeiteloos en plezierig digitaal fotograferen met fraaie opnamen als resultaat. De gefotografeerde beelden worden opgeslagen op een ultracompacte xD-Picture Card.
Toen in 1991 de eerste Mju camera ten tonele verscheen was dat een regel-rechte sensatie. Zelfs nu nog, meer dan tien jaar later, is de Mju het best verkopende cameraprogramma ter wereld, waarvan wereldwijd meer dan 22 miljoen camera's werden verkocht en dit programma doet het nog steeds goed. En met de Olympus Mju 300 Digital en Mju 400 Digital zal dit succesverhaal zich ook uitstrekken tot in het digitale tijdperk.
Met hun resolutie van drie en vier miljoen pixels leveren deze digitale Mju camera's beelden die probleemloos en zonder merkbaar kwaliteitsverlies kunnen worden afgedrukt in A4-formaat. De kleine hoogprecieze F3; 1/5,2 lens werd, om optimale prestaties te bereiken, speciaal geconstrueerd voor de CCD. De 3x optische zoomlens (het equivalent van een 35-105 mm lens van een kleinbeeldcamera), verschaft de gebruiker de nodige flexibiliteit om dichter op het onderwerp toe te gaan of om de afstand te vergroten voor een weidser beeld. Behalve voor afkaderen is de 38 mm LCD-kleurenmonitor met zijn 134.000 pixels ideaal om de foto's, onmiddellijk nadat ze gemaakt zijn, aan derden te tonen.
Een heel scala automatische functies, zoals DDL-autofocus en Digitale ESP (Electro Selective Pattern) lichtmeting, verzekeren de fotograaf van het beste resultaat met een minimum aan omslag. Met de vijf motiefprogramma's (portret, zelfportret, nachtscène, landschap, landschap plus portret), boekt zelfs de fotograaf die voor de eerste maal digitaal fotografeert indrukwekkende resultaten. Behalve over een volautomatische witbalans beschikt de fotograaf over vier vooringestelde witbalans functies waarmee de camera met de hand optimaal kan worden aangepast aan het licht van specifieke lichtbronnen, zoals gloeilampen of TL-lampen. Een veelheid van andere functies en voorzieningen, zoals macro en panoramafunctie, 2-in-1 opnamen, de mogelijkheid korte reeksen bewegende beelden te fotograferen en een ingebouwde flitser met onderdrukken van rode ogen, verhogen verder het fotoplezier en verruimen de mogelijkheden. Nadat de opnamen gemaakt zijn kan de fotograaf de kleurenfoto's omzetten in zwart-wit of in sepia, en zo het beeld een andere sfeer geven. Doordat de normen EXIF 2.2 en Print Image Matching II (P.I.M. II) ondersteund worden, kunnen met compatibele printers optimale beelden worden geproduceerd aan de hand van het door de camera opgeslagen beeldmateriaal.
De met deze nieuwe camera's gefotografeerde beelden worden opgeslagen op xD-Picture Cards. Deze geheugenkaartjes maken zeer hoge data transmissiesnelheden mogelijk en zijn momenteel leverbaar met opslag-capaciteiten tot 128MB. Een 256 MB versie zal naar verwacht in januari 2003 worden uitgebracht. Door dit zeer kleine formaat geheugenkaartje toe te passen, konden de zeer compacte afmetingen van de digitale Mju camera's worden gerealiseerd. Een ander punt was het gebruik van de ultrakleine oplaadbare lithium ion batterij, waarmee reeksen opnamen kunnen worden gemaakt voordat de batterij weer opgeladen moet worden. De nieuwe camera's worden geleverd met een speciaal snellaadapparaat waarmee de oplaadtijd maximaal twee uur bedraagt.
De overdracht van beeldbestanden van de camera naar de computer gebeurt snel en makkelijk dank zij de USB AutoConnect interface. Met de geïntegreerde video-uitgangsconnector is het mogelijk afzonderlijke beelden en, dankzij een speciale functie, diavertoningen onmiddellijk op een TV-ontvanger te bekijken. De Mju 300 Digital is leverbaar in maart en de Mju 400 Digital in april 2003.
Copyright © 2003 http://www.letsgodigital.nl
CES 2003 CES 2004 CES 2005 CES 2006 CES Show LetsGoDigital