LetsGoDigital - CES 2003 - Show Report - SanDisk introduceert gebruikersvriendelijke Digitale Foto Viewer
SanDisk introduceert gebruikersvriendelijke Digitale Foto Viewer
Tijdens de Consumenten Elektronica Show (CES) in Las Vegas heeft SanDisk een zogenaamde Digitale Foto Viewer geïntroduceerd. Deze viewer maakt het mogelijk om snel en eenvoudig opnamen die zijn gemaakt met een digitale camera op een televisie te bekijken. Digitale fotografen kunnen direct hun eigen vastgelegde momenten terugzien en delen met familie en vrienden zonder dat hiervoor een computer nodig is.
De SanDisk DPV (Digital Photo Viewer) maakt het digitale fotografen mogelijk hun eigen opnamen direct te bekijken op een groot scherm. De geheugenkaart kan worden verwijderd uit de digitale camera, vervolgens in de Foto Viewer gestoken en direct worden bekeken op een televisie. De SanDisk DPV heeft verschillende geheugensloten die het meest populaire type geheugenkaarten (CompactFlash, SmartMedia, Secure Digital, MultiMedia en MemoryStick) ondersteunen. De Foto Viewer is zeer compact, ietsje kleiner dan een VHS cassette en kan zeer eenvoudig worden aangesloten aan de meeste televisies of projectoren. De DPV wordt inclusief een afstandbediening geleverd die het mogelijk maakt meerdere opnamen tegelijk in een soort preview mode te bekijken, maar tevens is het mogelijk de opnamen te verwijderen, te kantelen of te vergroten. Ook is het mogelijk een aangepaste diashow op te zetten van de opnamen die op de geheugenkaart zijn opgeslagen.
Met de introductie van dit nieuwe apparaat verbreedt SanDisk de mogelijkheden die voor consumenten beschikbaar zijn om hun eigen opnamen te kunnen terugkijken of te delen met familie of vrienden. Hoewel digitale opnamen eenvoudig zijn terug te kijken op een computer of laptop computers, zijn er nog veel huishoudens die wel een televisie hebben, maar geen computer of een internet verbinding. De SanDisk Foto Viewer brengt het samen delen van de vastgelegde momenten met familie en vrienden weer terug naar de intimiteit van de huiskamer.
De nieuwe SanDisk Digitale Foto Viewer ondersteunt JPEG bestanden. Dit soort bestanden is de meeste voorkomende bestandsformaat en wordt praktisch door elke digitale camera gebruikt. De resolutie van zo'n JPEG bestand mag tot 6 Megapixels bedragen. Om het zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken kan de consument kiezen uit meerdere talen (Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Chinees of Japans) en kan er gekozen worden uit zowel een PAL als NTSC formaat. De SanDisk DPV zal rond midden februari 2003 leverbaar worden via één van de 50.000 verkooppunten dat SanDisk producten in het assortiment heeft opgenomen. De Amerikaanse dollar prijs ligt op $79,-.
Copyright © 2003 http://www.letsgodigital.nl
CES 2003 CES 2004 CES 2005 CES 2006 CES Show LetsGoDigital