LetsGoDigital - CES 2003 - Show Report - SanDisk introduceert, voor de nieuwe generatie, Memory Stick Pro
SanDisk introduceert, voor de nieuwe generatie, Memory Stick Pro
Tijdens de Consumers Electronics Show in Las Vegas heeft SanDisk Corporation, de SanDisk Memory Stick Pro geïntroduceerd, een nieuw Memory Stick formaat dat tegelijkertijd een variatie aan nieuwe geavanceerde mogelijkheden omvat die het mogelijk maken apparaten die zijn gebaseerd op de Memory Stick Pro hoge kwaliteit DVD video te capturen en af te spelen, maar ook om CD-kwaliteit muziek, hoge resolutie opnamen en andere applicaties op te nemen.
Dit nieuwe formaat biedt tevens beveiligingsmogelijkheden om persoonlijke data te beveiligen tegen verlies wanneer er per ongeluk een media wordt verwijderd ten tijde van het overzetten van de data naar de media. In eerste instantie zal de nieuwe generatie Memory Stick Pro geheugenkaarten een capaciteit krijgen tot een gigabyte (GB) opslag. De Memory Stick Pro is herkenbaar aan een unieke metaalgouden kleur, maar zijn voor het overige identiek aan het formaat en vormgeving als die van de huidige generatie Memory Stick geheugenkaarten.
Volgens Nelson Chan, senior vice president en general manager van SanDisk Retail Business Unit, heeft SanDisk geïnvestereerd in de kennis en ervaring die zij heeft opgedaan tijdens de samenwerking met Sony om deze nieuwe Memory Stick werkelijkheid te laten worden. SanDisk gelooft heilig in het feit dat de specificaties van de Memory Stick Pro, hoge snelheid, grote capaciteiten en geavanceerde beveiligingsopties, de consument de Memory Stick Pro snel zal doen omarmen en de Memory Stick Pro zal gaan gebruiken om hun data in allerlei vorm op te slaan.
De geavanceerde functies van de nieuwe Memory Stick Pro garanderen veel stabiliteit en geven een groter vertrouwen in het voorkomen van verlies van enige data nadat er sprake is geweest van een plotseling stroomverlies of het per te vroeg verwijderen van de media ten tijde van een data overdracht. Memory Stick Pro kan veilig en zonder enige risico verwijderd worden tijdens het overzetten van data zonder dat er sprake is van een risico dat de bestandsstructuur vernield zou worden op de media. De consument kan ook de data die opgeslagen is op de Memory Stick Pro beveiligen met een beveiligings-tool, zodat eventuele gestolen data niet op overige apparaten terug te halen is. Commerciële data kan tevens via de MagicGate copyright technologie worden beveiligd, deze data kan bestaan uit digitale muziek, games of video.
De SanDisk Memory Stick Pro zullen verkrijgbaar zijn in een capaciteit van 256, 512MB en 1GB. Naar verwachting zal de Memory Stick Pro vanaf april leverbaar worden via een van de meer dan 50.000 verkooppunten die SanDisk producten in het assortiment hebben opgenomen. De adviesprijzen zullen liggen tussen $189 en $879.
Copyright © 2003 http://www.letsgodigital.nl
CES 2003 CES 2004 CES 2005 CES 2006 CES Show LetsGoDigital