LetsGoDigital - CES 2003 - Show Report - SanDisk Flashgeheugen gaat draadloos!
SanDisk Flashgeheugen gaat draadloos!
De CES show in Las Vegas staat altijd wel garant voor vele nieuwe introducties en innovaties. Tijdens deze show heeft SanDisk een complete nieuwe lijn Wi-Fi kaarten met draadloze communicatie (802.11b), waaronder s' werelds eerste geheugenkaart met zowel flash geheugen als draadloze communicatie technologie in één, geintroduceerd. De nieuwe lijn SanDisk producten zal bekend worden onder naam "SanDisk Connect". De aankondiging van vandaag stelt SanDisk in staat om de draadloze communicatie markt binnen te komen in een periode waar de Wi-Fi, ook wel bekend als WLAN (wireless local area network) op het punt staat door te breken om een wereldstandaard te worden. Volgens Gartner inc. zijn er in Noord Amerika al zo'n twee miljoen mobiele internetgebruikers die gebruik maken van de Wi-Fi standaard en dit aantal zal naar verwachting volgend jaar verdubbelen.
De nieuwe SanDisk Connect serie kaarten zal bestaan uit een viertal nieuwe producten; een 128MB CompactFlash en een 256MB Secure Digital geheugen-kaart met dubbele functionaliteit die dus zowel geheugen als Wi-Fi communicatie combineren en een CompactFlash en een Secure Digital kaart met alleen Wi-Fi technologie. Later dit jaar, rond midden 2003, zal SanDisk volgens planning een 256MB CompactFlash geheugenkaart met dubbele functionaliteit toevoegen aan de lijn van SanDisk Connect producten.
Volgens Nelson Chan, senior vice president en general manager van de retail business unit van SanDisk, brengen de nieuwe kaarten van SanDisk door de toepassing van de draadloze communicatie technologie verschillende apparaten zoals handhelds, digitale camera's, MP3 spelers en notebook computers met elkaar in verbinding. Door het combineren van de Wi-Fi technologie en het flashgeheugen in één enkele geheugenkaart wordt het mogelijk om voor consumenten die of op zakenreis gaan of privé op reis gaan hun documenten, Power Point presentaties, familie opnamen of persoonlijke data op één enkele geheugenkaart mee te nemen. Dit is een belangrijke ontwikkeling te noemen daar de meeste apparatuur zoals notebook computers, handhelds, etc. maar een enkel geheugenslot hebben, zodat de consument altijd een keuze moet maken tussen opslag of verbinding. De nieuwe SanDisk Connect lijn lost dit probleem onmiddellijk op.
De nieuwe Connect kaarten maakt het gebruikers tevens mogelijk om data te downloaden wanneer zij in verbinding staan via e-mail of het internet. Naar verwachting zullen de nieuwe Connect kaarten op diverse wijze door de consument gebruikt gaan worden. Bijvoorbeeld diverse camera fabrikanten zijn de mogelijkheden aan het onderzoeken om een digitale camera te ontwikkelen (met één enkel geheugenslot) waarmee gebruikers met behulp van een Connect kaart met dubbele functionaliteit opnamen kunnen maken en direct kunnen verzenden naar hun vrienden of zakenrelaties.
Apparaten die zijn uitgerust met WiFi kaarten, zoals de Connect serie kaarten van SanDisk, kunnen data ontvangen en verzenden met een snelheid die oploopt tot 11Mbps met een realistisch bereik van 9 meter vanaf het dichtstbijzijnde ontvangstpunt. De SanDisk Wi-Fi kaarten zijn uitgerust met één van de snelste data overdrachtsnelheden die mogelijk zijn in de huidige technologie. De nieuwe kaarten zijn ontworpen met het oog op energiezuinigheid wat notebook en handheld gebruikers zeker zal aanspreken. De CompactFlash Connect serie kaarten kunnen gebruikt worden in meerdere apparaten doordat deze zowel WinCE PDA's als Windows notebook computers ondersteunen. De kaarten hebben een zeer eenvoudig installatieproces, waarbij tevens beveiligingstools standaard worden meegeleverd. De CompactFlash Wi-Fi kaart is per direct leverbaar, de CompactFlash met dubbele functie en de Secure Digital Wi-Fi kaart zullen rond Maart 2003 leverbaar worden en de Secure Digital met dubbele functie wordt halverwege het jaar 2003 verwacht. De prijs voor de Wi-Fi CF en SD Connect kaart ligt op een adviesprijs van $99,95. De 128MB kaarten met dubbele functionaliteit zullen een verwachte adviesprijs van $129,95 krijgen, waarbij de SD met dubbele functionaliteit een adviesprijs moet krijgen van $149,95.
Copyright © 2003 http://www.letsgodigital.nl
CES 2003 CES 2004 CES 2005 CES 2006 CES Show LetsGoDigital