LetsGoDigital - CES 2003 - Show Report - Soon Sony 512MB Memory Stick with Memory Select Function?
Binnenkort een Sony 512MB Memory Stick Select Function?
Gedurende de CES show heeft Sony een nieuwe Memory Stick met Memory Select Function geïntroduceerd waardoor het assortiment van de Memory Stick opslagmedia flink uitgebreid wordt. De huidige generatie apparaten dat gebruik kan maken van een 128MB Memory Stick zal ook kunnen profiteren van de Memory Stick met Memory Select Function. Sinds 1998, toen de Sony Memory Stick werd geïntroduceerd, heeft de Memory Stick zich ontwikkeld als een universeel opslagmedium geschikt voor vele soorten toepassingen en apparatuur, bijvoorbeeld computers, PDA's, draagbare audio-apparatuur, apparatuur voor in de auto, televisies, printers en digitale camera's. De verkoop van Memory Stick is dan ook enorm gegroeid naar een aantal van 30 miljoen stuks (oktober 2002) en het aantal producten dat de Memory Stick ondersteunt naar meer dan 30 miljoen stuks (september 2002).
Sinds de toenemende populariteit van de Memory Stick in deze tak van industrie wordt er ook diverse data opgeslagen op het opslagmedium. Het medium wordt gezien als een gebruikersvriendelijke manier van opslaan en vervoer van data tussen verschillende apparaten. De vraag naar een hogere capaciteit nam toe, waarna de ontwikkeling van de Memory Stick met Memory Select Function met ondersteuning van de huidige generatie apparatuur van start ging. Dit type opslagmedium bestaat uit meerdere 128MB geheugenchips waar via een schakelaar gekozen kan worden welke geheugenchip geactiveerd dient te worden. Elke geheugenchip kan verschillende soorten van data opslaan, bijvoorbeeld de ene geheugenchip slaat zakelijke data op, de andere geheugenchip persoonlijke data. Doordat de Memory Stick met Memory Select Function ontworpen is aan de hand van de huidige 128MB Memory Stick blijft dit nieuwe opslagmedium compatible met de huidige generatie apparatuur dat gebruik kan maken van de 128MB Memory Stick in de huidige vorm. Een 256MB Memory Stick met Memory Select Function bestaat dus uit een tweetal 128MB geheugenchips en een schakelaar waarmee een keuze gemaakt kan worden welke van de twee geheugenchips gebruikt moet worden. Deze functie biedt tevens een stukje extra gebruikersvriendelijkheid.
Memory Stick opslagmedia met Memory Select Function met een totale opslagcapaciteit van 512MB, die dus zijn voorzien van meer dan twee geheugenchips van 128MB capaciteit, zijn reeds in ontwikkeling. Tevens wordt overwogen om de MagicGate copyright technologie ook in deze Memory Stick te introduceren.
CES 2003 CES 2004 CES 2005 CES 2006 CES Show LetsGoDigital