LetsGoDigital - CES 2003 - Show Report - Sony introduceert zijn eerste serie DVD Handycams
Sony introduceert zijn eerste serie DVD Handycams
Sony Nederland heeft vandaag de introductie aangekondigd van zijn eerste serie DVD Handycams. Met de twee nieuwe modellen, de DCR-DVD100 en DCR-DVD200, kan beeldmateriaal worden vastgelegd op 8 cm DVD-schijfjes en rechtstreeks worden weergegeven op de meeste DVD-spelers en latere versies van de Playstation 2-spelcomputer. De apparaten, waarmee Sony inspeelt op de grote populariteit van het DVD-formaat, bieden een combinatie van de uitmuntende beeldkwaliteit en functionaliteit van de Handycam-familie en alle voordelen van DVD, zoals gebruiksgemak, directe toegang tot gegevens en veilige, duurzame opslag.
De nieuwe camcorders bieden alle voordelen van opnemen en afspelen in één enkel formaat. Dankzij het optische schrijfproces blijft de hoge beeldkwaliteit van DVD onaangetast, en deze kwaliteit blijft ook na opname bewaard omdat voor afspelen geen kopiëren tussen formaten is vereist. Gebruikers hebben directe toegang tot hun materiaal, zonder het bewerkelijke voor- en achteruitspoelen dat nodig is bij bandformaten. Hierdoor wordt het bewerkingsproces aanzienlijk vereenvoudigd. Het is bovendien vrijwel onmogelijk om per ongeluk over bestaand materiaal heen op te nemen, aangezien de camcorder alleen opneemt op lege gebieden op de schijf.
Beide modellen zijn uitgerust met een USB2.0-interface voor rechtstreeks en eenvoudig kopiëren van materiaal tussen de camcorder en een PC. USB2.0 is achterwaarts compatibel met het populaire USB1.1.
De DCR-DVD100 levert een brutoresolutie van 800K en 400K (effectief) voor video en 400K (effectief) voor stilstaande afbeeldingen. De DCR-DVD200 doet het nog beter met een brutoresolutie van 1070K en 690K (effectief) voor video en 1000K (effectief) voor stilstaande afbeeldingen. Beide modellen bieden een opnamecapaciteit van maximaal 60 minuten en zijn geschikt voor zowel DVD-R- als DVD-RW-schijfjes. De Handycams zijn beide voorzien van een Carl Zeiss-lens met 10x optische en 120x digitale zoom en een 2,5 inch LCD-scherm met 123.000 pixels. Naar verwachting zullen de DCR-DVD100 en DCR-DVD200 zijn na de zomer leverbaar.
Copyright © 2003 http://www.letsgodigital.nl
CES 2003 CES 2004 CES 2005 CES 2006 CES Show LetsGoDigital