Fisher introduceert 's werelds lichtste MPEG4 foto camera - CES 2004
Links:   CES 2005  -  CES 2006  -   PMA   -  IFA  -  Photokina  -  CeBIT  -  LetsGoDigital  -  Digital Camera Reviews  -  Buy Digital Camera
Fisher introduceert 's werelds lichtste MPEG4 foto camera
Pre-CES nieuws: Fisher van Fisher Multimedia, een afdeling van Sanyo, heeft zijn nieuwe Fisher FVD-C1 Pocket CameraCorder geïntroduceerd. We hebben deze camera al eerder voorbij zien komen onder de merknaam Sanyo (DMX-C1), maar voor de Amerikaanse markt zullen we dezelfde camera onder de merknaam Fisher tegenkomen. Deze compacte camera weegt slechts 168 gram wat hem tot de lichtste hoge resolutie MPEG 4 camcorder en digitale camera met geheugenkaart opslag, ter wereld maakt. Opslag is volkomen "tapeless", en komt in de vorm van een erbij geleverd postzegelformaat 512MB SD geheugenkaart die de gebruiker in de gelegenheid stelt om tot 30 minuten full-motion video op te nemen met een industriële standaard van 30 beelden per minuut (VGA formaat: 640x480).
Copyright 2004 © Http://www.LetsGoDigital.org
In de still modus kan de 512MB geheugenkaart tot 491 beelden opslaan (2048x1536). En in tegenstelling tot normale camcorders, kan deze stilgezet worden als hij in de opnamestand staat in video modus, om tegelijkertijd foto's te maken met een eenvoudige druk op de ontspanknop.
Omdat de CameraCorder video's en foto's in een individueel digitaal bestand opneemt, is het gemakkelijk en snel om ze over te zetten naar een computer of Mac, om ze te bekijken of om ze te delen met familie of vrienden via e-mail bijlagen. De CameraCorder wordt geleverd met een Multifunctioneel Docking Station dat aangesloten wordt op een computer via een bijgeleverde hoge snelheid USB 2.0 verbindingskabel. Het Docking Station kan gebruikt worden als batterij oplader of als een elektrische krachtbron tijdens het bekijken. Het kan ook gebruikt worden om de CameraCorder gemakkelijk aan te sluiten op een tv of computer voor het bekijken van de zojuist gemaakte video's en beelden. Een handige, superplatte, infrarode afstandbediening is bijgeleverd voor eenvoudig zoeken in het menu en play modus.
De FVD-C CameraCorder is ook uitgerust met een speciale PC Kit voor hoogwaardige film software. Deze tools steunen op de FVD-C-1's indrukwekkende bewerkingsmogelijkheden in de camera en helpen het bewerkte programma over te zetten naar DVD of het creëren van een video cd disc.