Kodak Easyshare LS743 en LS753 digitale camera's - CES 2004
Links:   CES 2005  -  CES 2006  -   PMA   -  IFA  -  Photokina  -  CeBIT  -  LetsGoDigital  -  Digital Camera Reviews  -  Buy Digital Camera
Kodak Easyshare LS743 en LS753 digitale camera's
Vandaag, tijdens de CES in Las Vegas heeft de Eastman Kodak Company twee stijlvolle digitale camera's aangekondigd die voorzien zijn van het EASYSHARE digitale fotografie systeem, de KODAK EASYSHARE LS743 en de LS753 zoom digitale camera's. Beide camera's combineren een compact ontwerp, uitgebreide mogelijkheden tot delen, super beeldkwaliteit en een gebruikersgemak om de gebruiker die speciale momenten vast te laten leggen die het leven zo aangenaam maken, of het nu een verjaardagsfeest is of een balletvoorstelling.
Copyright 2004 © Http://www.LetsGoDigital.org
De camera's, die met hun glanzende aluminium behuizing het formaat van een kleine mobiele telefoon hebben, zijn uitgerust met Kodak's nieuwe "camera favourites" functie. Met één druk op de rode Share knop, kan de gebruiker de foto's opslaan in het digitale fotoalbum van de camera om later te bekijken of te printen. Deze foto's kunnen gedeeld worden op elk gewenst moment op de grote, 1.8 inch hoge resolutie indoor/outdoor LCD display. De Share knop functie biedt de mogelijkheid om onmiddellijk foto's te selecteren en af te drukken of zelfs te e-mailen naar maximaal 32 e-mail adressen die opgeslagen kunnen worden in het geheugen van de camera.
Beide camera's, de KODAK EASYSHARE LS743 en de LS753 zijn uitgerust met een nieuwe professionele kwaliteit SCHNEIDER-KREUZNACH C-VARIOGON 2.8X compacte optische zoomlens en de nieuwe KODAK Color Science beeldverwerkingchip voor schitterende beeldkwaliteit met rijke kleuren, accurate skin tonen, lage ruis en juiste belichting. De LS743 heeft een resolutie van 4 megapixels (MP) en 16 megabytes (MB) intern geheugen, die zorgen voor een rijk detaillering en die het mogelijk maakt foto's te vergroten tot 20x30 inches. De LS753 doet er nog een schepje bovenop met een resolutie van 5 megapixels en 32MB intern geheugen.
Copyright 2004 © Http://www.LetsGoDigital.org
"Tot nu toe kon de consument een digitale camera met een compact design kopen of een uitstekende beeldkwaliteit, maar nog niet met beide. Met deze EASYSHARE LS743 en LS753 camera's leveren we niet alleen een prachtig ontwerp én een uitzonderlijke beeldkwaliteit maar ook nog uitgebreide mogelijkheid tot delen van de foto's en gebruikersgemak," zegt Rowan Lawson, director van wereldwijde digitale product marketing van Kodak's Digital & Film Imaging Systems. "Heel spoedig zul je deze veelzijdige modellen tevoorschijn zien komen uit zakken en handtassen op het strand, in de concerthal en het café. Beide camera's zijn ideaal om foto's te maken en te delen, overal en altijd."
De nieuwe camera's hebben volop slimme functies, inclusief uitgebreide scène en kleur instellingen, t.v resolutie (VGA) movie opname en weergave mogelijkheid, multi geluidsthema's en een SD card / MultiMediaCard geheugen uitbreidingsslot. De camera's bieden ook een automatisch rotatiesysteem, zodat foto's die vertikaal genomen worden rechtop in de camera of op het computerscherm of de televisie verschijnen, plus een 2:3 verhouding 'foto's nemen' modus geschikt voor het maken van 4x6inch prints. Bovendien is de LS743 en de LS753 altijd klaar om een foto te maken door het eenvoudig indrukken van de ontspanknop, ongeacht welke menu of welke instelling actief is, een functie die uniek is bij EASYSHARE camera's.
Eigenaars van een LS743 en LS753 kunnen ook echte, watervaste KODAK 4x6 inch prints maken in slechts 90 seconden, met of zonder computer, gebruik makend van het prijswinnende KODAK EASYSHARE printer dock 6000. Het dock kan ook snel foto's overzetten naar een aangesloten computer met slechts één druk op de knop, en voorziet in een volledig opladen van de camera batterij in minder dan drie uur. Zoals bij alle EASYSHARE camera's, zijn de LS743 en de LS753 inclusief KODAK EASYSHARE software voor Windows en Macintosh systemen, waardoor ze moeiteloos digitale foto's overzetten, organiseren, bewerken, delen en printen. De exclusieve One Touch to Better Pictures functie van de software, die profiteert van de gepatenteerde kleurtechnologieën ontworpen door Kodak, zorgt ervoor dat Windows OS gebruikers levendige, levensechte prints van de home inkjet printers krijgt terwijl de dure beproevingen, foutieve prints en verkwistingen die geassocieerd worden met het thuis printen achterwege blijven.
Beide modellen zijn ideaal voor die fotografen die een mooie stijlvolle camera willen die in een broek of binnenzak overal mee naar toe genomen kan worden. De LS743 camera zal wereldwijd beschikbaar zijn begin april 2004 en de LS753 camera zal begin juni 2004 beschikbaar zijn.