Panasonic introduceert nieuwe 3CCD camcorders - CES 2004
Links:   CES 2005  -  CES 2006  -   PMA   -  IFA  -  Photokina  -  CeBIT  -  LetsGoDigital  -  Digital Camera Reviews  -  Buy Digital Camera
Panasonic introduceert nieuwe 3CCD camcorders
Panasonic heeft een hele stapel nieuwe producten meegebracht naar de CES show in Las Vegas. Waaronder de nieuwe Panasonic PV-GS120 en de PV-GS200 camcorders voorzien van de Leica optiek en 3CCD technologie. De nieuwe modellen produceren bewegende en stilstaande beelden met levensechte kleuren en expressieve details. Deze top-of-the-line camcorders bevatten hetzelfde type 3CCD beeldsysteem dat gebruikt wordt in de gevierde professionele camcorders van Panasonic. Individuele CCD's worden aangewend om de rode, groene en blauwe kleuren te reproduceren die een beeld levendig maken en levensechte foto's met opmerkelijke diepte en balans. Ze hebben ook de geavanceerde Leica Dicomar lens, die erom bekend staat dat hij heel precies de meest delicate nuances van licht en schaduw weet te vangen.
Copyright © 2004 - Http://www.LetsGoDigital.org
Met een ingebouwde digitale fotocamera functie, kan de nieuwe camcorder ook digitale stilstaande beelden met een hoge resolutie opnemen door gebruik te maken van de veelzijdige SD geheugenkaart. De 1.2 megapixel PV-GS120 alsmede de 2.3 megapixel PV-GS200 hebben beiden een 10x optische zoomlens; een 700x digitale zoom voor een verbazingwekkende 700:1 verhouding; close-ups van groothoek tot volledige tele zoom en een Macro Zoom functie die extreme close-ups mogelijk maakt tot op een afstand van 40cm.
Om huidskleuren zo natuurgetrouw weer te geven voeren de beide camcorders de nieuwe Soft Skin Detail functie, die de verschillende tonen van de huid opspoort en de focus verzacht om een realistische vermenging te creëren. Met nieuwe gemakkelijk te bereiken controleknoppen en "direct selecteren" functies zijn de nieuwe PV-GS120 en PV-GS200 uitzonderlijk gemakkelijk te bedienen.
De PV-GS200 heeft de MPEG-4 movie opnamemogelijkheid. Gebruikers kunnen MPEG-4 videoclips met geluid naar een computer overzetten om clip bibliotheken en presentaties te creëren. Gebruikt als webcam zijn deze modellen ideaal voor videoconferenties met vrienden of familie of als een eenvoudig controlerend apparaat wanneer de gebruikers uithuizig zijn. De Panasonic PV-GS en PV-GS200 camcorders zullen in maart 2004 beschikbaar zijn.