SanDisk introduceert Cruzer Micro en MP3 apparaat - CES 2004
Links:   CES 2005  -  CES 2006  -   PMA   -  IFA  -  Photokina  -  CeBIT  -  LetsGoDigital  -  Digital Camera Reviews  -  Buy Digital Camera
SanDisk introduceert Cruzer Micro en MP3 apparaat
SanDisk komt met enkele grootse en interessante introducties tijdens de CES show in Las Vegas. Een van die introducties is de nieuwe Cruzer Micro, één van de kleinste USB 2.0 Hi-speed flash geheugenopslag drives ter wereld en de Cruzer Micro MP3 Companion die voorziet in een MP3 speler functionaliteit als hij aangesloten is op de Cruzer Micro USB flash drive. De Cruzer Micro is erg klein, zijn maatvoering is ongeveer gelijk aan de helft van een reepje kauwgom. Een andere leuke functie van de Cruzer Micro is dat hij opgewaardeerd kan worden naar een MP3 speler simpelweg door hem in de Cruzer Micro MP3 Companion te plaatsen. Met de Cruzer Micro en Cruzer Micro MP3 Companion kan de gebruiker zijn of haar belangrijke bestanden en favoriete muziek meenemen aan een sleutelhanger en hem eenvoudigweg aansluiten op de MP3 Companion wanneer hij of zij muziek wil beluisteren. Deze twee producten zullen afzonderlijk verkocht worden.
Copyright 2004 © Http://www.LetsGoDigital.org
Eric Bone, SanDisk Cruzer retail product line marketing manager zegt: "Een klein formaat USB flash drive is een prioriteit voor de meeste van onze consumenten. En je hoeft geen opslagcapaciteit op te offeren met deze kleine drive want we zullen aanvankelijk drie verschillende capaciteiten verkopen - 128, 256 en 512MB. Met zijn stijlvolle ontwerp en zijn verkleinde afmeting is het eerste woord dat opkomt bij de consument: "cool". Naast het opslaan van je muziek kan de Cruzer Micro ook gebruikt worden om gegevensbestanden, beelden of films te vervoeren tussen huis, kantoor, school en andere locaties."
Bone voegt nog toe: "Het is beslist opwindend voor de USB flash drive markt om een stand-alone apparaat zoals de Cruzer Micro te hebben dat uitgebreid kan worden met de toevoeging van de MP3 speler. We denken dat deze combinatie de consument een uitstekende waarde biedt." De Cruzer Micro zal naar verwachting in februari 2004 uitgeleverd worden. De MP3 Companion MP3 speler staat gepland voor uitlevering in maart 2004 over de hele wereld naar veel van de 50.000 winkels waar SanDisk zijn producten verkoopt.
De MP3 speler heeft een "batterijleven" van zeven uur op één AAA batterij en wordt geleverd met een tegenlicht LCD scherm om de liedjes die afgespeeld worden gemakkelijker te herkennen. Cruzer Micro zal CruzerLock omvatten, bestand encryptie software die de gegevens van de gebruiker beschermd tegen oneigenlijk gebruik van derden mocht het apparaat verloren of gestolen zijn. Cruzer Titanium is "plug-and-play" met PC's en Macintosh dankzij de USB Mass Storage Class (MSC) als hij gebruikt wordt met Windows XP, Windows 2000, Windows ME, Mac OS 10.1.2+ and Mac OS 9.2.1+. Een driver kan gedownload worden voor Windows 98E ondersteuning.