SanDisk breidt capaciteit uit Cruzer Mini met 1GB - CES 2004
Links:   CES 2005  -  CES 2006  -   PMA   -  IFA  -  Photokina  -  CeBIT  -  LetsGoDigital  -  Digital Camera Reviews  -  Buy Digital Camera
SanDisk breidt capaciteit uit Cruzer Mini met 1GB
Vandaag heeft SanDisk een 512MB en 1GB versie van de populaire Cruzer Mini geïntroduceerd, een USB 2.0 Hi-speed "key chain" flash drive. Met de 1GB Cruzer Mini kan de consument tot 30 uur digitale gecomprimeerde muziek vervoeren, meer dan 5 uur MPEG-4 gecomprimeerde video of meer dan 1000 hoge resolutie digitale beelden. De 512MB en 1GB Cruzer Mini drives zijn een deel van de populairste familie van SanDisk van de USB drives, inclusief de nieuwe Cruzer Titanium, een ongelooflijk krachtige en stijlvolle flash drive met een titanium gelaagde flash drive behuizing, en de nieuwe Cruzer Micro, een extreem klein formaat die ongeveer de helft van de grootte van een Cruzer Mini heeft, en uitbreidbaar is met een beschikbare MP3 Companion accessoire.
Copyright 2004 © Http://www.LetsGoDigital.org
"Het bezitten van een USB flash drive is tegenwoordig een "must" omdat consumenten hem gebruiken voor het transporteren van persoonlijke gegevensbestanden, beeldbestanden of video en audio van huis, naar school, kantoor en andere locaties," zegt Eric Bone, retail product marketing manager bij SanDisk. "Met een opslagcapaciteit tot 1GB, een USB 2.0 toegankelijkheid en een glanzend uiterlijk, is de Cruzer Mini het ideale opslag apparaat voor werk, school en persoonlijk gebruik."
Cruzer Mini gebruikt de nieuwste USB interface technologie om de maximale bestand overdrachtsnelheid te verkrijgen die vandaag de dag mogelijk is voor flash opslag. Hij past prima in een broek- of binnenzak of portemonnee, of hij kan gemakkelijk om de nek meegedragen worden. Elke Cruzer Mini wordt geleverd met drie decoratieve kapjes die over de grote LED status indicator en de USB connector passen en die het de bezitter mogelijk maakt zijn Cruzer Mini te individualiseren. Net zoals de lagere capaciteit versies van de Cruzer Mini, bestaat er een downloadbare CruzerLock bestandbescherming, die ervoor zorgt dat je bestanden niet door derden te lezen zijn als het apparaatje verloren zou worden.
Marktonderzoekers van NPD Techworld, een afdeling van de NPD Group, rapporteerden recentelijk dat U.S. retail en commerciële verkoop van USB flash drives ongeveer 650.000 stuks bedroeg in november 2003 met een retail waarde van over de $30 miljoen. Volgens dit bedrijf is de retail en commerciële verkoop in de U.S. met 613% gegroeid sinds januari 2003. Bovendien heeft vrijwel elke computer op zijn minst één USB poort. Alleen al in 2003 wordt verwacht wereldwijd de levering van 164 miljoen personal computers (inclusief laptops) te bereiken, volgens Gartner, Inc. een bedrijf voor marktonderzoek.
Cruzer Mini's dunne vorm maakt het mogelijk om in te pluggen zonder de andere USB poort te blokkeren. Als het apparaatje correct geplaatst is, wordt een groot LED verlicht om de status weer te geven. Cruzer Mini is "plug and play" met PC's en Macintosh, door de USB Mass Storage Class (MSC) wanneer het gebruikt wordt met Windows ME, Windows 2000, Windows XP, Mac OS 9.2.1+ en Mac OS 10.1.2.+. Een driver kan gedownload worden om Windows 98E te ondersteunen.