SanDisk onthult de eerste 2GB Memory Stick PRO ter wereld - CES 2004
Links:   CES 2005  -  CES 2006  -   PMA   -  IFA  -  Photokina  -  CeBIT  -  LetsGoDigital  -  Digital Camera Reviews  -  Buy Digital Camera
SanDisk onthult de eerste 2GB Memory Stick PRO ter wereld
Vandaag tijdens de CES show in Las Vegas heeft SanDisk de hoogste capaciteit Memory Stick PRO geheugenkaart ter wereld geïntroduceerd: de 2GB SanDisk Memory Stick PRO (2 gigabytes). SanDisk introduceerde ook de eerste Memory Stick PRO Duo geheugenkaarten die SanDisk ontworpen en gefabriceerd heeft. De nieuwe SanDisk MS PRO en MS PRO Duo kaarten onderscheiden zich nu door hun uitwendige blauwe plastic hulsel, die het standaard gezicht bepalen van de belangrijkste geheugenkaarten van SanDisk. MS PRO Duo kaarten zijn ongeveer de helft van het formaat van de MS PRO en zijn bedoeld om in kleinere digitale apparaten gebruikt te worden. Een adapter wordt bij elke MS PRO Duo bijgeleverd en kan gebruikt worden in apparaten die MS PRO compatibel zijn.
Copyright 2004 © Http://www.LetsGoDigital.org
De nieuwe Memory Stick PRO en PRO Duo kaarten hebben een speciale beveiliging die voorkomt dat foto's, muziek en video gewist zouden worden bij het per ongeluk verwijderen van de kaart terwijl hij in gebruik is. Voor commerciële content leveranciers is het van belang dat de nieuwe kaart de MagicGate copyright technologie bevat die een bescherming biedt voor de commerciële inhoud en inhoud waar copyright op rust, zoals digitale muziek en, in de toekomst, video's en spelletjes. Memory Stick PRO ondersteunende apparaten kunnen DVD kwaliteit video's opnemen en afspelen in real time alsmede het opslaan van vele uren van muziek op CD kwaliteit, hoge resolutie digitale beelden en andere toepassingen die een hoge prestatie en een grote capaciteit nodig hebben.
Copyright 2004 © Http://www.LetsGoDigital.org
Sony en SanDisk hebben gezamenlijk gepionierd om de Memory Stick PRO te ontwerpen om tegemoet te kunnen komen aan de groeiende vraag van de consument naar hoge prestatie en hoge capaciteit flash kaarten voor een grote verscheidenheid aan digitale apparaten inclusief digitale camera's, camcorders en PDA's. Deze nieuwe kaarten zijn gefabriceerd door SanDisk en bevatten de geavanceerde technologie van SanDisk om een optimale prestatie te verzekeren en een grote capaciteit te leveren tegen concurrerende prijzen. SanDisk komt tegemoet aan of overschrijdt alle Memory Stick PRO specificaties en verricht uitgebreide testen om de compatibiliteit te waarborgen.
Volgens Nelson Chan, senior vice president en general manager van SanDisk's retail business: "SanDisk heeft zijn verbintenis tot de Memory Stick Flash kaart uitgebreid door onze investering in ontwerp, fabricatie, technologie en het kanaal om de markt snel te laten groeien. Het bedrijf heeft zijn expertise aangewend om de nieuwe Memory Stick PRO en PRO Duo tegen concurrerende prijzen te leveren in overeenstemming met andere industrie standaard kaartformaten zoals de SD kaart. Door deze vernieuwde focus op het Memory Stick kaart formaat, proberen we de beste algehele prijs, prestatie en waarde te leveren aan onze klanten."
SanDisk Memory Stick PRO kaarten worden in februari 2004 verwacht met een capaciteit van 256MB tot 2GB. SanDisk manufactured Memory Stick PRO Duo kaarten zullen volgens verwachting beschikbaar zijn in Q1 2004 (Inclusief Memory Stick PRO adapter).