CES 2005 - Kodak introduceert Z700 en Z740 digitale camera's
CES 2005
For more news about Digital Imaging surf to our Online Magazine...
Kodak introduceert Z700 en Z740 digitale camera's
Voortbouwend op het wereldsucces van de EasyShare DX7590 en de DX6490 zoom digitale camera's kondigde de Eastman Kodak Company een nieuwe categorie aan van EasyShare digitale camera's. De Kodak Easyshare Z-serie helpt de fotografen die dagelijks foto's maken om dichterbij, betere en creatievere foto's te kunnen maken door uitgebreidere zoomlenzen. De Kodak EasyShare Z740 (10x optische zoom) en Z700 (5x optische zoom) digitale camera's combineren "point&shoot" flexibiliteit en betaalbaarheid met fotografische controle door een groter optisch zoombereik. Beide modellen zullen geleverd worden met de nieuwe EasyShare Printer Dock Series 3, die echte, randloze Kodak foto's van 10x13 cm print in slechts 90 seconden met één druk op de knop.

"Mensen worden zich ervan bewust dat het geheim van een fantastische digitale camera niet zit in het aantal megapixels," zegt Mary Hadley, directeur van wereldwijde digitale fotografie marketing bij Kodak. "De EasyShare Z-serie zal uitgebreidere zoommogelijkheden bieden zoals flatteuzere portretten en detailopnamen van veraf - tot nu voorbehouden aan high-end digitale camera's - voor meer mensen. Gecombineerd met het gewilde EasyShare Printer Dock, zullen deze camera's de fotograaf die dagelijks fotografeert vrijwel alles bieden wat hij nodig heeft om te fotograferen, printen en delen van hoogwaardige close-up foto's met één druk op de knop."

De EasyShare Digital Photo Solution met de Z740 zoom digitale camera en het Printer Dock Serie 3 zal wereldwijd verkrijgbaar zijn vanaf begin februari 2005. De EasyShare Digital Photo Solution met de Z700 zoom digitale camera en Printer Dock Serie 3 zal ook in Februari verkrijgbaar zijn. De producten zijn compatibel met het onlangs geïntroduceerde IMAGELINK printsysteem voor one-touch printen evenals met PICTBRIDGE technologie.
Kodak EasyShare Z700
Kodak EasyShare Z740 zoom digitale camera
De Kodak Easyshare Z740 camera is ideaal voor degenen die dichter bij een onderwerp willen komen maar die de eenvoud van een point&shoot camera waarderen. De krachtige 10x (38 - 380 mm equivalent) RETINAR asferische, geheel van glas vervaardigde optische zoomlens van Kodak kan snel inzoomen op een klein onderwerp of op een scène op afstand, daarbij alle details, kleuren en structuren vastleggend die een minder sterke lens over het hoofd zou zien. De 1.8 inch hoge resolutie binnen/buiten LCD display en de elektronische zoeker zijn ontworpen om een compositie te bepalen, om terug te kijken en om foto's die juist gemaakt zijn te delen.

Bovendien bevat de 5 megapixel EasyShare Z740 camera, geavanceerdere doch eenvoudig te bedienen functies om de fotograaf te voorzien van de foto die hem voor ogen stond. Inclusief 18 voorgeprogrammeerde scènes (waaronder: Feest, Sport, Portret) voor verschillende omstandigheden, continu autofocus voor scherpe beelden, eerste en laatste burst modes voor actieopnamen, kleurenopties (waaronder zwart/wit en sepia) en zelfs PASM (Automatisch, Diafragma voorkeuze, Sluitertijd Voorkeuze en handmatig) modes voor een grotere controle en meer creativiteit. De exclusieve Kodak Color Science beeldprocessing chip zorgt voor vibrerende, levendige, echte kleuren, iedere keer weer.

Net als alle EasyShare camera's heeft ook de Z740 de favoriete kenmerken die mensen dozijnen foto's laat opslaan in het interne geheugen voor het gemakkelijk overal delen van de foto's, met de Share knop om foto's te mailen of printen, met de populaire EasyShare software voor het bekijken, organiseren en delen op een computer en zelfs met de mogelijkheid tot hoogwaardige videoclips (640x480) voor het opnemen en delen van het actieve leven. Eigenaars van de Z740 camera kunnen ook profiteren van een reeks van accessoires voor meer creativiteit, inclusief een 0.7x groothoeklens en 55mm circulaire polarisator en neutrale dichtheidfilters.
Kodak EasyShare Z740
Kodak EasyShare Z700 digitale camera
Ontworpen voor de prijsbewuste, beginnende 'zoom-zoekende' fotografen biedt de Kodak EasyShare Z700 digitale camera 5x (35 - 1755 equivalent) optische zoom, die de fotograaf in staat stelt om dichter bij een onderwerp te komen dan normaliter het geval is met de 3x zoom lenzen die gewoonlijk op camera's gevonden worden in deze prijsklasse.

De 4 Megapixel Z700 camera omvat vele kenmerken die het Kodak EasyShare systeem zo succesvol hebben gemaakt, waaronder een aantal voorgeprogrammeerde scènes, automatisch kantelen van foto's zodat ze altijd rechtop staan, Kodak Color Science technologie, EasyShare software, hoogwaardige kwaliteit video/audio, en de exclusieve welbekende Share knop.
EasyShare Printer Dock Series 3
EasyShare Printer Dock Series 3
De eigenaar van de Z-serie camera's kan snel een echte Kodak 10x13 foto uitprinten met slechts één druk op de knop in 90 seconden door het nieuwe Kodak EasyShare Printer Dock serie 3 te gebruiken (inclusief bij aankoop van de Z740 en Z700 camera's). Deze versie is de eerste die het nieuwe IMAGELINK printsysteem ondersteunt, wanneer gewerkt wordt met een EasyShare camera of een compatibele camera van een andere fabrikant.

Het Printer Dock Serie 3 zet ook foto's over naar een aangesloten computer, en laadt de camera's batterijen op en herstelt ze. Foto's gemaakt met het EasyShare printer dock zijn levendig, randloos, watervast en gaan een levenlang mee. Alleen de EasyShare lijn van printer docks maakt printen mogelijk met één druk op de knop, het is overbodig om een kabeltje tussen de camera en de printer aan te sluiten. Door zijn gemak, printsnelheid, gebruikersgemak en fenomenale beeldkwaliteit is hij zeer gewild bij fotografen over de hele wereld, en de lijn heeft het nummer één marktaandeel bereikt in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, volgens de NPD Groep en GfK. Sinds het tweede kwartaal van 2003 heeft Kodak meer dan 1 miljoen EasyShare printer docks wereldwijd verkocht.

Kodak heeft ook het EasyShare Camera Dock Serie 3 aangekondigd (verkrijgbaar in mei 2005) die een one-touch beeldoverdracht biedt naar een computer, video uit voor het bekijken van de foto's op t.v. en batterijoplader en hersteller.
CES
Back to the main index
Want to know all about your new Digital Camera ?
CES 2005 coveage - LetsGoDigital - Just one click away!