CES 2005 - Olympus introduceert Camedia C-5500/C-55 Zoom
CES 2005
For more news about Digital Imaging surf to our Online Magazine...
Olympus introduceert de Camedia C-5500 Sport Zoom
Met het uitbrengen van de C-5500 Sport Zoom, biedt Olympus high-end kenmerken en functies in een camera die bereikbaar is voor iedere digitale fotograaf. De C-5500 bezit een rijkdom aan kenmerken waaronder een 5.1 Megapixel CCD, een grote 2 inch LCD, hoge kwaliteit optiek, en een inspirerende reeks van handmatige en automatische functies voor een recht door zee bediening. De combinatie van geavanceerde functies en intuïtieve bediening stelt gebruikers van elk niveau in staat om hun creatieve doel te bereiken. De C-5500 Sport Zoom zorgt dat de gebruiker net wat meer handmatige controle krijgt waardoor hij perfecte kiekjes kan maken maar ook prijswinnende digitale meesterwerken.

"Zoals de andere digitale camera's van de Olympus C-serie, combineert de C-5500 Sport Zoom een hoge mate van handmatige bediening met automatische gemakkelijk te gebruiken functies. Door de krachtige 5x sportzoom gecombineerd met een hoge resolutie 5.1 Megapixel CCD, kan de gebruiker dichtbij de actie komen," zegt Glenn Schwarts, product manager, Olympus Imaging America Inc. " De Olympus C-5500 Sport Zoom brengt krachtige digitale fotografie binnen handbereik van elke gebruiker. Het is de perfecte camera voor iemand die nieuw is en onbekend met de digitale fotografie, en die een gemakkelijk te gebruiken camera zoekt met geavanceerde functies die hij zal gaan waarderen naarmate hij vordert."

Ontworpen voor méér: De C-5500 Sport Zoom heeft een 5x optische zoomlens (f2.8/f4.8 - f8.0, 38mm - 190mm equivalent) ontworpen om het maximale te halen uit het potentieel van de hoge definitie 5.1 Megapixel CCD sensor. De 5x optische zoomlens combineert feilloos met de 4x digitale zoom om tot een totaal van 20x zoom te komen, zodat onderwerpen op grote afstand vastgelegd kunnen worden zonder verlies van helderheid. De Super Macro mode maakt close-ups mogelijk vanaf 2 cm, beeldvullend en met fraaie details en een uiterst oppervlakkige scherpte diepte.

De exclusieve TruePic TURBO Beeld processor onderdrukt ruis en bevordert beeldweergave om scherpere, heldere beelden te leveren met een uitstekende kleurweergave. De snelle opstarttijd van minder dan een seconde en de vrijwel onmiddellijke ontspanreactie verzekeren een snelle respons zodat precies die foto gemaakt wordt die je voor ogen had. Een continu instelling van 2.7 beelden per seconde maakt deze camera ideaal om snelle actiemomenten vast te leggen. De C-5500 Sport Zoom voert ook een nieuwe "anti-shake" functie voor meer stabiliteit als Quick Time Movies of 30 beelden per seconde met geluid in televisiekwaliteit opgenomen worden.
Olympus Camedia C-5500 / C-55 Zoom
Stijl wordt geleverd: De behuizing van de C-5500 Sport Zoom is zo compact mogelijk ontworpen terwijl een hoge graad van bedieningsgemak gewaarborgd blijft. Hij meet slechts 12.5 x 8 x 10cm (bxhxd) en weegt slechts 243 gram terwijl zijn ergonomische design comfortabel in je hand ligt ook bij langdurig fotograferen.

Slim Ontwerp voor Hoge Prestaties: Door zijn volledig uit glas vervaardigde lenselementen, waarvan drie high-index lenzen en twee, aan beide zijden, asferische lenselementen, levert het compacte 'multi-variator' lensunit van de camera lage afwijkingen en een verlaagde chromatische aberratie. Handmatige functies van een professionele spiegelreflexcamera zijn aanwezig om tegemoet te komen aan de artistieke behoeften van de gevorderde gebruiker. Bijvoorbeeld, door de AF Target Selectie functie te gebruiken, kan de gebruiker kiezen uit 143 AF target zones om scherp te stellen op bijna ieder stukje van de compositie zonder het beeld opnieuw in te hoeven stellen. De C-5500 Sport Zoom heeft ook een handmatige scherpstelinstelling, die de gebruiker volledige controle geeft over de nauwkeurigheid van zijn brandpuntbereik.

De grote en scherpe 2 inch LCD display met 115.000 pixels aan resolutie biedt goed zicht bij het vaststellen van de compositie of het bekijken van beelden. Deze grote display is handig als de Direct Histogram functie gebruikt wordt die real-time toegang biedt om informatie te tonen zodat de gebruiker de belichting kan bevestigen voordat de foto gemaakt wordt. Een histogram dat over de LCD getoond wordt met rode en blauwe oplichtende gebieden om onder- en overbelichte gebieden aan te geven maakt het gemakkelijk om te lichte en donkere gebieden te ontdekken.

Ontworpen met meer functies voor meer fun: De C-5500 Sport Zoom bevat een Kalender functie, waarmee gebruikers hun foto's kunnen opslaan op de datum waarop de foto genomen is, ze snel terug kunnen vinden en foto's op de display tonen. Een diavoorstelling functie maakt het kijken naar de foto's met vrienden gezellig en gemakkelijk, compleet met dia mogelijkheden zoals: Slide, Vervagen en Inzoomen.
Olympus Camedia C-5500 / C-55 Zoom
Ontworpen voor jou: Om de C-5500 te starten hoeven slechts de batterijen erin gestopt te worden waarna de camera aangezet dient te worden. En als hij eenmaal aan is dan zullen de dagelijkse gebruikers de volledige reeks van basale fotografeerfuncties zeker waarderen. Met de Full Auto mode kunnen ook beginners perfecte foto's maken zonder zich druk te hoeven maken over ingewikkelde instellingen. En de gevorderde fotograaf zal het prettig vinden dat hij controle heeft over de basale instellingen zoals belichting, diafragma en sluitertijd met de Programma, Diafragma voorkeuze, Sluitertijd voorkeuze en Handmatige belichtingsinstellingen.

Om snel en nauwkeurig foto's te maken onder verschillende lichtomstandigheden, zoals 's nachts, bij kaarslicht, op het strand of bij sportevenementen, met een optimaal diafragma, sluitertijd, witbalans, kleurverzadiging en flitsinstellingen, kan de gebruiker kiezen uit 15 volledig automatische voorgeprogrammeerde instellingen. Ook kan de gebruiker tot 4 'Mijn Instellingen' creëren als toevoeging van zelf vastgestelde combinaties van witbalans, scherpte, contrast en andere instellingen in een gemakkelijk te bekijken histogram functie.

De C-5500 Sport Zoom kan gemakkelijk op een computer aangesloten worden door de USB Auto Connect, via de USB 2.0 kabel, zonder dat software benodigd is. Of, als je dat verkiest, kun je de computer er ook geheel buiten laten. De kracht van PictBridge technologie maakt het mogelijk dat foto's rechtstreeks van de camera geprint kunnen worden op iedere PictBridge ondersteunende printer, zoals de Olympus P-10 Digital Photo Printer, zonder dat er een computer aan te pas komt. Printen en delen van foto's is nog nooit zo eenvoudig geweest.

De Master software: biedt het summum van digitale imaging beheer. Een intuïtieve gebruikers interface maakt downloaden van en naar een computer eenvoudig en snel en beelden kunnen opgezocht worden via de Calendar View op datum of zoekwoord. En met de one-click bewerkingstool, zoals rode ogen reductie, kunnen beelden bewerkt worden voordat ze geprint of gemaild worden. Online ondersteuning, sjablonen, firmware upgrades en andere services zijn bereikbaar door slechts het klikken met de muis.

Verkrijgbaar: De C-5500 zal begin februari verkrijgbaar zijn. Hij wordt geleverd met een 16MB xD-Picture Card, vier duurzame AA batterijen, een Auto-Connect USB 2.0 kabel, Audio/Video Uit kabel, polsriempje, Olympus Master Software, handleiding en de Quick Start Gids.
CES
Back to the main index
Want to know all about your new Digital Camera ?
CES 2005 coveage - LetsGoDigital - Just one click away!