CES 2005 - Nieuwe 4.0 Megapixel digitale Olympus C-170 camera
CES 2005
For more news about Digital Imaging surf to our Online Magazine...
Nieuwe 4.0 Megapixel digitale Olympus C-170 camera
Wie voor de eerste keer een digitale camera in de vorm van de Olympus C-170 gebruikt, zal het gebruik ervan zo gemakkelijk vinden dat men zich afvraagt waarom men niet eerder met digitale fotografie begonnen is. De camera is ontworpen voor moeiteloos fotograferen en voert een "One Touch" configuratie, met aparte knoppen voor het maken van opnamen, bekijken en wissen van beelden. Een ingebouwde gids maakt het omgaan met digitale fotografie gemakkelijker dan ooit tevoren. En met de 4.0 Megapixel resolutie en PictBridge technologie kunnen gebruikers heldere prints creëren door de C-170 rechtstreeks op een PictBridge ondersteunende printer aan te sluiten. De lichte compacte body van de C-170 maakt het gemakkelijk om hem overal mee naar toe te nemen, in broek- of jaszak. De C-170 is verkrijgbaar in januari 2005.

"De C-170 is ontworpen met in het achterhoofd de gebruiker die voor het eerst met digitale fotografie begint. Iedere functie is ontworpen voor eenvoudig en gemakkelijk gebruik," zegt Naoki Tai, product manager, Olympus Imaging America Inc. "In feite kan iedere nieuweling onmiddellijk met fotograferen beginnen door de ingebouwde helpfunctie die uitleg geeft van de verschillende functies."
Olympus Camedia D-425 / C-170
Ontworpen voor méér: De C-170 combineert een 4.0 Megapixel CCD beeldsensor en een 4x digitale zoomlens met de exclusieve TruePic TURBO beeldprocessor van Olympus, die de beeldkwaliteit beduidend verbetert en die een algehele snellere processing snelheid biedt voor een snelle start, ontspanreactie en weergave. Door de TruePic TURBO kan de D425 informatie verzamelen van alle 4 miljoen pixels via pixel "micro-smoothing" voor heldere foto's die natuurgetrouwer qua kleur zijn. Dit resulteert in hoogwaardige prints die (uit)vergroot kunnen worden tot 28 x 35.5 cm en groter.

De C-170 is Xd Picture Card compatibel, tot 512 MB's kunnen volgeschoten worden met beelden. De C-170 accepteert overal verkrijgbare AA formaat alkaline batterijen zodat het nooit een probleem is om aan de juiste batterij te komen. Een energiebesparende slaap mode is beschikbaar zodat de batterijduur verlengt wordt.

Ontworpen voor gemakkelijk fotograferen: Beginnende fotografen zullen zeker de "One Touch" bediening van de camera waarderen. Aparte knoppen voor fotograferen, bekijken en wissen van beelden zijn op een bepaalde manier geplaatst zodat de vaak gebruikte functies makkelijk toegankelijk zijn. Macro mode, Flits mode en een zelfontspanner zijn geplaatst onder een pijlenknop, zodat ze snel bereikbaar zijn bij het instellen van de perfecte opname.

Het menu van de camera is ontworpen op een manier die het de beginnende fotograaf makkelijk maakt om zijn keus snel te maken. Het menu heeft een nieuwe helpfunctie gekregen die een summiere uitleg geeft van iedere functie en belichtingsmode waardoor de fotograaf de instelling kan opzoeken die het beste bij de fotografeersituatie en het doel past.
Olympus Camedia D-425 / C-170
Door 10 belichtingsinstellingen in te bouwen, die via een draaiknop op de achterkant van de camera te bereiken zijn, wordt het gemakkelijk om perfecte beelden vast te leggen in verschillende omstandigheden zoals Portret, Nacht en Landschap. En met de QuickTime Movie mode, kunnen korte filmpjes opgenomen worden van alledaagse dingen die gemakkelijk naar familie en vrienden gemaild kunnen worden.

De Master software van Olympus: biedt het summum van digitale imaging beheer. Een intuïtieve gebruikers interface maakt downloaden van en naar een computer eenvoudig en snel en beelden kunnen opgezocht worden via de Calendar View op datum of zoekwoord. En met de one-click bewerkingstool, zoals rode ogen reductie, kunnen beelden bewerkt worden voordat ze geprint of gemaild worden. Online ondersteuning, sjablonen, firmware upgrades en andere services zijn bereikbaar door slechts het klikken met de muis.

De C-170 kan gemakkelijk op een computer aangesloten worden door de USB Auto Connect, via de USB 2.0 kabel, zonder dat software benodigd is. Of, als je dat verkiest, kun je de computer er ook geheel buiten laten. De kracht van PictBridge technologie maakt het mogelijk dat foto's rechtstreeks van de camera geprint kunnen worden op iedere PictBridge ondersteunende printer, zoals de Olympus P-10 Digital Photo Printer, zonder dat er een computer aan te pas komt. Printen en delen van foto's is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Stijl wordt geleverd: De C-170 heeft een duurzame, lichtgewicht body en een ingebouwde lensbeschermer. Met zijn gestroomlijnde hoeken en compacte formaat van slechts 10x5x3.5cm en zijn lichte gewicht van 119 gram past de C-170 perfect in je hand en in je broek- of jaszak. De C-170 bewijst dat een elegant ontwerp ook voor een betaalbare prijs gevonden kan worden.
CES
Back to the main index
Want to know all about your new Digital Camera ?
CES 2005 coveage - LetsGoDigital - Just one click away!