CES 2005 - Pentax kondigt de waterdichte OptioWP aan
CES 2005
For more news about Digital Imaging surf to our Online Magazine...
Pentax kondigt de waterdichte OptioWP aan
Pentax is verheugd de OptioWP te introduceren, een compacte digitale camera voorzien van JIS Class 8- waterdichte prestatie met een body van slechts 22mm. Bovendien voert de nieuwe OptioWP een 2.0 inch LCD display, een 3x optische zoomlens en een krachtige 5.0 effectieve megapixels. De OptioWP is ontworpen met drie sleutelwoorden in het achterhoofd: "Sportiviteit", "Elegantie", en "Vrije tijd". Door de waterdichte prestatie is de gebruiker verzekerd van het probleemloos foto's maken bij een groot aantal watersporten. En, anders dan bij andere camera's die voor zulke sportdoeleinden gebruikt worden, heeft de OptioWP een verrassend elegante stijl, die hem ideaal maakt voor vrijwel iedere gebeurtenis.

Doordat de OptioWP een zeer gemakkelijk te bedienen gebruikers interface heeft en andere nieuwigheden is hij stress vrij te gebruiken. Een voorbeeld hiervan is de unieke PENTAX Mode palette functie, die bekendstaat om zijn gebruikersvriendelijkheid en die uitzonderlijk goed ontvangen is bij andere modellen. De OptioWP verlegt de grens van de palette functie een aantal stappen, door de mogelijkheid om hem te gebruiken voor weergave mode selectie evenals voor de belichting mode selectie, door de icoontjes voor de verschillende modes meteen al op de display te tonen. Bovendien heeft de OptioWP een functie die iedere functie eenvoudig uitlegt op de display. Ook alle weergave instellingen zijn opnieuw bekeken en vereenvoudigd.
Pentax OptioWP
Olympus C-7070 Olympus C7070 Olympus Camedia 7070
Belangrijkste kenmerken van de Pentax OptioWP
Slanke, platte body: Met een dunne body van slecht 22mm kan de OptioWP gemakkelijk in en uit een zak of tas gehaald worden. En ondanks zijn kleine afmetingen zorgt de goed ontworpen greep ervoor dat de camera altijd veilig en stabiel in de hand ligt tijdens het fotograferen. Met een frontpaneel vervaardigd van gelaagd aluminium straalt hij een gevoel van weergaloos raffinement uit, terwijl het ronde waterringontwerp en de four-way key zowel aantrekkelijk zijn als functioneel.

Waterdichte prestatie: biedt ongeveer 30 minuten continu opnamen onderwater bij een diepte tot 1,5 meter . Door de JISS Class 8, gelijkstaand aan een waterdichte prestatie biedt de OptioWP de gebruiker de mogelijkheid om ongeveer 30 minuten onder water continu opnamen te maken tot een maximale diepte van 1,5 m. Doordat hij echt waterdicht is kan hij rustig afgespoeld worden onder de kraan om zand of viezigheid af te wassen. Hij is het perfecte maatje bij watersporten, skiën en andere buitenactiviteiten. Juist omdat hij op plaatsen kan komen waar het te vies zou zijn voor een gewone camera.

3x optische zoomlens en 5.0 effectieve megapixels: De OptioWP huisvest een optische lensunit die speciaal ontworpen is voor onderwaterfotografie. Met zijn 6.3-18.9mm 3x optische zoom biedt hij een brandpuntbereik dat alle beeldhoeken beslaat, equivalent aan die van een 39-114mm lens bij een 35mm camera. Deze zoom kan gecombineerd worden met ongeveer 4x digitale zoom waardoor een totaal van 12x zoom mogelijk wordt indien gewenst. Zoals alle PENTAX zoomlenzen biedt de OptioWP uitzonderlijke beeld kwaliteit. Hij bestaat uit 9 groepen van 11 elementen (waarvan 3 asferische lenzen) om een optimale compensatie te bieden voor aberratie en om alles uit de 5.0 effectieve megapixels te kunnen halen.

Grote 2.0 inch LCD display: Ondanks zijn compacte en slanke afmeting van 102x51x22mm (BxHxD) is de OptioWP voorzien van een groot 2.0 inch LCD display. De inwendige antireflectie technologie en een tegenlichtsysteem zorgen ervoor dat de LCD display gemakkelijk leesbaar blijft ook als hij buiten gebruikt wordt in fel zonlicht. De LCD display heeft ook een energiebesparende mode, die de batterijduur verlengt door automatisch de intensiteit van het hiervoor genoemde tegenlicht te verminderen.

Groene mode: kan ingesteld worden door één druk op de knop. De Groene mode legt een standaard combinatie van instellingen vast met een enkele druk op de Groene knop (met uitzondering van de zoom instelling). Dit is vooral handig als de gebruiker zijn weg even niet meer kan vinden tussen de verschillende instellingen of als hij iemand anders vraagt om een foto te maken. De fotograaf heeft ook de mogelijkheid om 4* vaak gebruikte instellingen vast te leggen in de Groene knop als snel toegankelijk, zodat bijvoorbeeld de elichtingcompensatie en witbalans direct bereikt kunnen worden.

* Vier functies kunnen ingesteld worden als snel toegankelijk vanaf de Groene knop, met de keus van Groene mode, opname beeldformaat, beeldkwaliteit, witbalans, AF area, Focus begrenzing, Belichtingcompensatie, gevoeligheid, scherpte, verzadiging, contrast en 'uit'.

Palette Mode maakt fotograferen gemakkelijker: De OptioWP biedt de Palette Mode om gemakkelijker te kunnen fotograferen. De mode toont icoontjes voor belichtingsmogelijkheden om eenvoudiger te kunnen selecteren. Deze Palette Mode is zeer populair bij de andere modellen van de Optio series digitale camera's en is bij de OptioWP verder verbeterd voor wat betreft de gebruikersvriendelijkheid. Van de in totaal 20 iconen kunnen er 15 gekozen worden door de gebruiker om onmiddellijk getoond te worden op de display. Bovendien kan de Groene knop ingedrukt worden tegelijkertijd met het selecteren van een icoon om zo een verklarende tekst van de functie op de display te laten verschijnen. Dit maakt het de gebruiker gemakkelijk om de rol van de verschillende modes te begrijpen zonder zelfs de handleiding erbij te hoeven halen.

Palette Mode maakt ook weergave gemakkelijker: De Palette Mode van de OptioWP maakt ook het selecteren van de weergave modes eenvoudig. Het palette zelf is doorschijnend zodat de weergave iconen direct over het gewenste beeld geplaatst kunnen worden om gemakkelijk te kunnen selecteren. Ook is er een uitleg functie voorhanden die beschrijvingen toont om nieuwelingen te assisteren.

Synchrone Geluid Opname mode:
neemt geluid op voor en na het fotograferen Met de Synchrone Geluid Opname mode stelt de OptioWP de gebruiker in staat om tot 20 seconden geluid op te nemen bij een foto, vanaf voordat de ontspanknop ontspant en erna. Dit betekent dat de fotograaf gevoelige momenten op een speciale manier vast kan leggen.

Continu Auto Focus en tracking AF: houden bewegende onderwerpen scherp. Naast de gewone beschikbare continu auto focus heeft de OptioWP een nieuwe tracking AF functie beschikbaar in Dieren en Sport modes. Deze blijft automatisch het onderwerp volgen binnen het frame, houdt hem scherp gefocust waar hij zich ook beweegt.

Voeg foto omlijstingen toe tijdens fotograferen: Na het vastleggen of zelfs bij het printen. De OptioWP biedt de gebruiker de mogelijkheid om te kiezen uit één van de drie verschillende voorgeprogrammeerde lijsten om toe te voegen aan een foto. Het is ook mogelijk om foto's te maken die in een bepaalde lijst van je keuze passen en fotolijsten kunnen zelfs toegevoegd worden tijdens het printen.

Herstelfunctie voor gewiste beelden: Per ongeluk gewiste beelden en audiobestanden kunnen middels de herstelfunctie van de OptioWP teruggehaald worden op elk moment voordat nieuwe gegevens opgenomen worden.

Movie Bewerkingsfunctie: De OptioWP is uitgerust met een movie bewerkingsfunctie die de gebruiker in staat stelt om opgenomen videoclips in het inwendige van de camera te bewerken. Verder kan één beeldje van een videoclip ook opgeslagen worden als foto of de geselecteerde clip kan verdeeld worden in verschillende beelden die dan opgeslagen worden in verschillende bestanden. Twee videoclips kunnen ook tot één geheel gevormd worden.

Klok mode:
Door de OK knop geruime tijd in te drukken als de camera uitstaat, wordt de tijd getoond op de LCD display. Net zoals bij een mobiele telefoon zorgt de OptioWP dat de juiste tijd zichtbaar is. Deze functie is ook compatibel met de Wereldtijd functie.

Overige kenmerken van de OptioWP
- Klaar om the fotograferen in slechts 0.6 seconden nadat hij aangezet is.
- De Rode-ogen reductie functie verwijdert rode ogen in opgenomen beelden.
- Real-time waarschuwingen tonen 'verbleekte' en 'donkere' gebieden.
- Digitale zoom presteert tot 4X .
- Macro mode maakt fotograferen op slechts 1cm van het onderwerp mogelijk.
- Kleur, zwart/wit en sepia zijn beschikbaar voor videoclip opnamen.
- SD geheugenkaart compatibiliteit en ongeveer 10.5MB intern geheugen.
- Compatibel met exclusieve oplaadbare lithium ion batterijen.
- Wordt geleverd met ACDSee voor PENTAX Standard image viewer software.
- Bevat DPOF functionaliteit, Exif Print en PRINT Image Matching III compatibiliteit.
CES
Back to the main index
Want to know all about your new Digital Camera ?
CES 2005 coveage - LetsGoDigital - Just one click away!