CES 2005 - Ricoh kondigt de lancering aan van de Caplio R1V aan
CES 2005
For more news about Digital Imaging surf to our Online Magazine...
Ricoh kondigt de lancering aan van de Caplio R1V aan
Ricoh kondigt de lancering aan van de Caplio R1V 5.0 megapixel digitale camera, de opvolger van de Caplio R1 die met een Award onderscheiden werd. De Caplio R1V is uitgerust met een innovatief systeem waarbij de lens zich terugtrekt in de camera waardoor een verbazingwekkende 4.8x optische zoomlens met 28mm groothoek capaciteit gehuisvest kan worden in een superdunne 25mm aluminium body. De lens produceert beelden van de best mogelijke kwaliteit, in deze klasse van compacte digitale camera's. Bovendien heeft de Caplio R1V de nieuwste high-end kenmerken aan boord, en met zijn extreem snelle ontspantijd en de uitzonderlijke 1cm "wide" macrotechnologie zal hij zelfs de meest kritische professionele fotograaf tevreden stellen. Tegelijkertijd biedt hij een gebruikersvriendelijke functionaliteit die iedereen die van foto's maken houdt zal bevallen. Wat verder zeer bijzonder is aan de Caplio R1V is dat zijn krachtige kenmerken gehuisvest zijn in een glanzende body die slechts 150 gram weegt.
Ricoh Caplio R1V
Belangrijkste kenmerken
28 mm groothoeklens: biedt een oneindig aantal mogelijkheden. De veelzijdigheid van de 28mm groothoek lens van de Caplio R1V maakt het fotograferen spannender en aangenamer. De lens is perfect geschikt om de pracht van een weids landschap vast te leggen. Ook een groot aantal mensen past in de groepsfoto zonder dat de fotograaf op een flinke afstand moet gaan staan. En, als de ruimte gelimiteerd is en het onderwerp zou normaliter de hele zoeker bedekken en de achtergrond donker maken, dan heeft de groothoeklens van de Caplio R1V het benodigde bereik om de achtergrond in de opname te integreren. Zijn 75° beeldhoek kan bijna panoramische opnamen bevatten in een enkel beeld, veel meer dan mogelijk is bij de 62° die 35mm camera's bieden. Er zijn oneindig veel mogelijkheden en voordelen die deze 28mm groothoeklens met zich meebrengt.

Vernieuwend lensmechanisme: zorgt ervoor dat een 4.8x optische zoom gehuisvest kan worden in een superdunne body van 25mm. Wat ten grondslag ligt aan de fantastische fotografeermogelijkheden van de Caplio R1V is het unieke lensontwerp, dat een inwendig terugtreksysteem bevat waardoor een deel van de lensgroep uit de kegel kan schuiven waardoor hij dun genoeg wordt zodat hij in de compacte body past. Dit verbazingwekkende mechanisme is de sleutel voor het huisvesten van een krachtige 4.8x groothoek optische zoomlens (gelijkwaardig aan een 28-135 telelens van een 35mm camera), in een body die slechts 25mm dik is. Samen met de 3.6x digitale zoomlens zorgt hij voor een voortreffelijke 17.3x zoom en lijken onderwerpen die zich op grote afstand bevinden, ineens verrassend dichtbij. Een uitstekende lensstructuur, met negen glaselementen in zeven groepen, controleert en balanceert het zoomen met de groothoek zeer effectief, zodat de beelden helderder zijn dan ooit. En de fantastische 5.0 megapixel CCD en de "smooth imaging engine," de unieke beeldprocessor van Ricoh, verzekeren scherpe beelden, rijk van kleur en van een zeer hoge kwaliteit, zelfs bij het printen in grote formaten.

Supersnelle reactie van de ontspanknop: om het perfecte moment vast te leggen. Omdat fotogenieke momenten te kostbaar zijn om te missen is Ricoh gestaag doorgegaan om de snelste ontspantijd ter wereld te verkrijgen. En uiteindelijk zijn ze er in geslaagd om een tijd neer te zetten van 0,8 seconden waarin de Ricoh R1V na het aanzetten klaarstaat om foto's te nemen. Bovendien is de ontspantijd bijna onmiddellijk, slechts 0,05 tot 0,1 seconde, gerekend vanaf het moment dat de gebruiker de ontspanknop indrukt en een miraculeuze 0,003 seconde of minder vanaf dat de scherpstelling vastgelegd is. Dit betekent dat de Caplio R1V klaar staat als een exclusief fotomoment zich voordoet. Het hybride automatische scherpstelsysteem zorgt ervoor dat de camera kwaliteitsfoto's kan maken van snel bewegende voorwerpen. Verder verloopt de continu opname, met een interval van 0.9 seconde of minder, zeer vloeiend en zonder stress.

Creatieve fotografie met de 1cm "wide" macro modus: Of het nu het kleinste detail van een bloemblaadje is of het complexe patroon van een vlindervleugel, de indrukwekkende 1cm macro technologie maakt close-ups mogelijk vanaf slechts 1cm. Gecombineerd met de 28mm wide macro brengt de Caplio R1V meer achtergrond of meer diepte in de macro opnamen. De AF target shift functie vergemakkelijkt het de gebruiker om rondom het beeld te bewegen om het juiste scherpte punt te lokaliseren zonder de camera te bewegen. Deze functie is zeer handig bij het gebruik van een statief. Bovendien belicht een ingebouwde flitser de onderwerpen tot op 13cm in tele macro modus, terwijl overbelichtingeffecten teniet worden gedaan, zodat levendige heldere macro opnamen ontstaan. Slechts de Caplio R1V en een beetje creativiteit zijn de benodigdheden om professioneel uitziende macro opnamen te produceren.

Drie energiebronnen: maken een einde aan batterijproblemen. De Caplio R1V garandeert feitelijk het einde van gemiste fotokansen omdat de batterijen en de back-ups op zijn of aan het opladen. Naast de duurzame lithium ion oplaadbare batterij (optioneel) en de AC adapter (optioneel) heeft de Caplio R1V de unieke mogelijkheid om te switchen naar overal verkrijgbare AA formaat alkaline batterijen of nikkel metaal hybride batterijen. Hij kan tot 490 opnames schieten tussen het opladen door als de Lithium ion batterij gebruikt wordt en tot 200 beelden als AA alkaline batterijen gebruikt worden.
CES
Back to the main index
Want to know all about your new Digital Camera ?
CES 2005 coveage - LetsGoDigital - Just one click away!