CES 2005 - Samsung introduceert de Digimax A7 camera
CES 2005
For more news about Digital Imaging surf to our Online Magazine...
Samsung introduceert de Digimax A7 camera
Samsung Camera is verheugd de introductie aan te kunnen kondigen van een A-model dat toegevoegd wordt aan de A-serie van midrange digitale camera's. Met zijn 7.0 effectieve megapixels is de Digimax A7 veel meer dan een stereotype midrange point& shoot digitale fotocamera, omdat hij is uitgerust met een brede reeks van technologisch geavanceerde moderne functies beschikbaar op de markt. De A7 behoort tot een reeks van betaalbare digitale camera's die Samsung VS zal introduceren op de CES van dit jaar.

De Samsung DigiMax A7 levert beelden van ongeëvenaarde kwaliteit, en voert een Hoge Definitie (SHD) lens van Samsung. De gecombineerde zoom van de A7 vergroot tot 15x (3x optische en 5x digitale). Gebruikers kunnen kiezen uit 10 verschillende voorgeprogrammeerde scènes (Portret, Kinderen, Landschap, Close-up, Zonsondergang, Zonsopgang, Tegenlicht, Vuurwerk, Strand & Sneeuw en Tekst) om de perfecte foto te creëren evenals kiezen uit volledig automatisch, diafragma voorkeuze, sluitertijd voorkeuze en volledig handmatige fotografeerinstellingen. De 4cm macro instelling maakt extreme close-ups mogelijk voor de fotograaf die de artistieke kenmerken van oppervlaktes, structuren en ander onderwerpen wil vastleggen.

De DigiMax A7 valt ook op door zijn vernieuwende Power Movie Clip functie, die gebruikers in staat stelt hoogwaardige VGA videoclips op te nemen. Power Movie Clip biedt een onovertroffen flexibiliteit en creatieve controle die de gebruiker 30 beelden per seconde, of 15 beelden per seconde VGA kwaliteit videoclip op laat nemen. Bovendien stelt de camera de gebruiker in staat om videoclips op te nemen en op te slaan in drie verschillende formaten (640x480, 320x240 and 160x120). Tot slot biedt de Power Movie Clip mogelijkheden voor pauzeren, snel vooruit- of terugspoelen van de video in de camera.
Samsung Digimax A7
De Digimax A7 heeft 32MB intern geheugen, zodat de gebruikers hun foto's meteen in de camera kunnen opslaan. Als aanvulling op het interne geheugen heeft de A7 een SD/MMC slot, dat nog eens 512MB aanvullende geheugencapaciteit biedt. Gebruikers kunnen kiezen uit een reeks van beeldformaten evenals uit drie verschillende resolutie instellingen, van Superfine, Fine en Normal. Als de beelden vastgelegd en opgeslagen zijn zorgt de PictBridge technologie voor het gemakkelijk overzetten naar een printer via de USB verbinding. De A7 wordt uiteraard geleverd met een geavanceerd software programma, waaronder ArcSoft Photo Impression en Digimax Viewer voor opslag, bewerking en output via een computer.

Gebruikersvriendelijk ontwerp: Samsung heeft duidelijk de gebruiker in het achterhoofd gehad bij het ontwerpen van de nieuwe A-serie, omdat de camera uitgerust zijn met een brede reeks van functies die van hem een gewild gebruikersitem maken. Het begint bij de intuïtieve grafische handleiding die functies gemakkelijk toegankelijk maakt en andere mogelijkheden van de camera. De scherpe 2 inch LCD display van de A7 maakt het bekijken van het onderwerp tijdens vastleggen en in de weergave mode zeer gemakkelijk met één druk op de ontspanknop. De camera heeft ook een one-touch handmatige functie knop die geavanceerde gebruikers in staat stelt om snel te switchen tussen de handmatige, diafragma voorkeuze en sluitertijd voorkeuze instellingen.

De nieuwe camera voert ook een Self Photo Mirror, zodat je niet meer hoeft te gissen of je gezicht wel of niet op je zelfgenomen foto staat. Gewoon de camera op jezelf richten, je gezicht in de Self Photo Mirror plaatsen en klaar is je zelfportret. Ook geavanceerde beeldbewerkingtechnologieën zijn voorhanden zodat deelvergrotingen maken, draaien en veranderen van formaat in de camera zelf plaats kan vinden. Met zwart/wit, sepia en RGB kleureneffecten om uit te kiezen zijn de creatieve mogelijkheden eindeloos. In het midden van de camera bevindt zich een multi functioneel controlelampje, dat met de camera communiceert om de status door te geven aan de gebruiker en/of het onderwerp door in verschillende kleuren de specifieke functie die op dat moment gebruikt wordt aan te geven (foto maken, zelfontspanner, beelden uploaden, voice opname, enz.).

Misschien is de meest gebruiksvriendelijke kenmerk van de nieuwe camera dat hij compatibel is met vijf verschillende energiebronnen. Door in gedachten te houden dat je geen foto's kunt maken zonder energie, heeft Samsung de A7 uitgerust met ondersteuning voor vijf verschillende energiebronnen: AA Alkaline, CR-V3, Ni-MH, een Samsung Li-ion (SBP- 1303) en een AC adapter. Li-ion and Ni-MH batterijen leveren genoeg energie voor ongeveer 308 opnamen terwijl AA alkaline batterijen tot 110 beelden leveren.
CES
Back to the main index
"Just one Click Away"
CES 2005 coveage - LetsGoDigital - Just one click away!